2015 m. lapkričio 30 d., pirmadienis

Sezono reziume: įvarčiai

Sezonas pasibaigė, o šiemet jis mums, Šiaulių komandoms gerbėjams, buvo toks kokį norisi kuo greičiau pamiršti. Todėl didelių analizių nerašysiu, o tai ir šiaip nėra stiprioji mano pusė, bet kelis rašinėlius sezono pabaigtuvėms esu sugalvojęs.
Pernai sugaišau nemažai laiko, kol suskaičiavau ir sudariau rezultatyviausius Šiaulių žaidėjus per 10 metų, todėl šiemet statistiką sekiau nuolat. Šiaulių įmuštus įvarčius skaičiuoti buvo labai lengva, lengviau už tai nebent galėjo būti nebent skaičiuoti Fc Šiauliai surinktus taškus.

Komandiniai rezultatai

 

Nors oficialioje A lygos svetainėje pateikiama, kad šiauliečiai įmušė 37 įvarčius, bet tai tik virtualus skaičius. Ištikrųjų dvi paskutinės pergalės Šiauliai įsirašė net nežengdami į aikštę, techniniu rezultatu 3-0. Taip pat vieną įvarti varžovai įsimušė patys, tai padarė Jurijus Kendyšas pirmojo rato akistatoje su daug kartiniu čempionu "Žalgiriu. Tai gi rezultatyvūs žaidėjai tarpusavyje pasidalino 30 tikslių smūgių.

31 pasiektas įvartis per sezoną yra vienas blogiausių rezultatų per 11 metų. Blogesnis rezultatas 24 įvarčiai buvo pasiektas 2008 metais. 2015 metų sezone vidutiniškai per vienas rungtynes šiauliečiai mušdavo 0.91 įvarčio, o 2008 metais - 0.85.

Nerezultatyvumas. Paspaudus lentelė padidėja

Čia pat pateikiu ir pačių rezultatyviausių sezonų statistiką. Žinoma, ją labai iškreipia silpnų komandų dalyvavimas čempionate. Jei pamenate, tai 2012 metais A lygoje varžėsi silpnas Klaipėdos "Atlantas" ir Tauragės "Tauras". 2014 metais merdėjo "Dainava", tačiau laikas bėga ir prie merdinčių komandų šiais metais buvo galima rašyti mus pačius.

Rezultatyvumas. Paspaudus lentelė padidėja

2015 metai buvo patys blogiausi kalbant apie praleidžiamus įvarčius. Antrą karta kartą per 11 metų buvo praleidžiama daugiau kaip 2 įvarčius per vienerias rungtynes. Šiųmetinis rezultatas 2,76 yra ženkliai blogesni už prieš tai turėtą anti rekordą  - 2,03, kuris užfiksuotas 2013 metais. Taip pat šiemet pirmą kartą pavojingai priartėta prie triženklio praleistų įvarčių skaičiaus. Nemaža tikimybė, kad riba būtų buvusi pasiekta jei būtų reikėję sužaisti visas 36 rungtynes.

Asmeniniai pasirodymai

Kaip ir komandiniai rezultatai, taip pat ir asmeninė rezultatyvumo statistika galėjo konkuruoti tik su 2008 metais. Tais metais rezultatyviausiais futbolininkais tapo Tadas Špukas ir Mantas Kuklys įmušę po 4 įvarčius. Šiemet rezultatyviausias žaidėjas Ramūnas Radavičius sugebėjo pagerinti šį rezultatą, jis pelnė 5 įvarčius, nors antroje sezono pusėje beveik nerungtyniavo. Reikia pažymėti, kad dauguma Ramūno įvarčių pasiekti nuo 11 metrų žymės. Antrą - penktą poziciją pasidalino 5 futbolininkai pelnę po 3 įvarčius. Prie senbuvių Jasaičio ir Gedmino prisijungė komandos naujokai.

2015m. Rezultatyviausieji. Paspaudus lentelė padidėja

Tam, kad papulti į rezultatyviausių Šiaulių žaidėjų dešimtuką reikia iš jo išstumti Vaidotą Šilėną, kuris yra pelnęs 13 įvarčiu. Neblogas galimybes tai padaryti šiemet turėjo Edvinas Jasaitis ir Rokas Gedminas. Sezono išvakarėse jie savo sąskaitose turėjo atitinkamai 8 ir 7 tikslius smūgius. Nors abu šiauliečiai ir pasigerino savo statistiką per šiuos metus, bet liko už dešimtuko ribų. Jasaitis pakilo į 12 vietą, o Gedminas dalinasi 13-16 vietomis su Deividu Lunskiu, Intaru Kirchneriu ir Santiago Cesanelli.

2005-2015m. Topas. Paspaudus lentelė padidėja

Tiek šį kartą apie įvarčius. Dar esu paruošęs skaičių apie šį sezoną komandai atstovavusius legionierius.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą